fredag 27 september 2013

Testpilot


Jag har blivit utsedd till en av LG:s 30 testpiloter i Sverige. Jag kommer därför att få LG:s nya flaggskeppsmobil LG G2 och 4G från Telia. 

Vad innebär det?

Det innebär att jag får telefonen lite tidigare än alla "vanliga" konsumenter i syfte att testa telefonen, testningen pågår i 3 veckor (från 30 sep till 20 okt). Jag ska testa skärmen, kameran, batteriet m.m. Sedan ska detta redovisas och publiceras på olika forum. Dessa forum kommer för min del vara twitter, instagram och denna blogg. Ni får gärna följa mig på dessa medier för att ta del av mina åsikter om telefonen.

Okej men hur blev du utvald då?

Jag började med att köra en frågesport om teknik, nätverk telefoni m.m (http://pilottest.lgg2.se/) Där fick jag alla 143 rätt och skrev en motivering till varför jag skulle bli en av testarna. Drygt en vecka efter att tävlingen avslutats kontaktade LG mig via mail, de berättade att jag var en av 30 svenska testpiloter. Dagen därpå ringde de mig och berättade ytterligare om rollen som testare.

När får du telefonen?

Den kommer troligen komma på måndag den 30 september om det går som det ska.

Vad händer efter testperioden?

Jag kommer få behålla telefonen men däremot kommer mitt 4G upphöra.  Den 14  oktober kommer något som kallas för "LG Ambassadör" utses. Tre av de trettio testpiloterna kommer bli detta, de utses utifrån aktivitet och kreativitet i sitt arbete som testpilot. Om man är LG ambassadör så får man möjligheten att prova nya LG-mobiler före andra.

Något mer?

Vill du läsa mer om telefonen kan du klicka på denna länk -> http://www.lgg2.se/