fredag 4 oktober 2013

Prestanda

LG G2 var världens första smartphone med Qualcomms riviga processor Snapdragon 800. En fyrkärnig processor på upp till 2.3 GHz per kärna. I denna är även grafikprocessorn Adreno 330 integrerad. Detta i kombination med 2  GB LPDDR3 gör  G2:an till ett kraftpaket.

Lagg

LG G2 tillhör den nya flaggskeppsgenerationen av högpresterande androidtelefoner. Den som har gjort lagg till ett minne blott. Detta märks klart och tydligt på G2:an då spelandet flyter på galant,  animationerna spelas utan hackande och appar öppnas på några sekunder. Jag har ännu inte märkt av något som verkar tynga ner denna monstertelefon.


Minne och bloatware

Det enda riktigt negativa man hör om LG G2 handlar om LG:s egna variant av android. Med den medföljer väldigt mycket av LG:s egna programvara. Vissa av dessa appar hålls igång som processer i bakgrunden oavsett om du använder dem eller ej. Detta är egentligen inget problem då jag alltid har ungefär hälften av RAM-minnet ledigt men det är ändå något som jag tycker bör påpekas. 

Benchmarks

Innan du läser denna del så kanske du vill läsa denna artikel.

Dessa bilder är från ett benchmarksprogram som heter 3DMark, det är ett av de bencmarkstesterna som LG inte antas ha fuskat i. Det var bara det tyngsta testet "Ice Storm Unlimited" som inte var för lätt för G2:an.

Totala testresultatet

Resultatet i detalj

Jämfört med andra maskiner, lägg märke till den lilla skillnaden mellan G2:an och Nvidia Shield

G2:an jämfört med min tidigare telefon, dock i AnTuTu som LG hade fuskat i...




Imorgon kommer det komma upp en text om batteriet :)

Vill du läsa mer om telefonen kan du klicka på denna länk -> http://www.lgg2.se/
Följ mig här ->https://twitter.com/oscekh och här ->http://instagram.com/oscarekholm/

onsdag 2 oktober 2013

Teman och medier

Tänkte berätta att under denna tre veckor långa testperiod så har vi testpiloter fått lite riktlinjer för hur vi ska göra med redovisandet av våran LG G2 upplevelse. De har delat upp perioden i tre veckor med olika teman.

Vecka 1: Prestanda och Batteri
Vecka 2: Skärm and Kamera
Vecka 3: Användarvänlighet

Men som sagt är dessa riktlinjer och inga regler, vi har fortfarande utrymme för egna idéer och kategorier. Om någon vill läsa om något särskilt så är jag kontaktbar här och på Twitter.

Jag vill också påminna om Instagram och Twitter. Där lägger jag upp bilder, mindre tankar och samlar även allt material.




Vill du läsa mer om telefonen kan du klicka på denna länk -> http://www.lgg2.se/
Följ mig här ->https://twitter.com/oscekh och här ->http://instagram.com/oscarekholm/

tisdag 1 oktober 2013

Första intrycket...

Nu när jag har haft telefonen i ca ett dygn så ska jag berätta om mitt intryck av telefonen. Hur är egentligen skärmen, kameran och knapparna på baksidan? Väldigt bra enligt mig. Läs nedan för mer detaljerat om vad jag tycker om G2:an.


Kameran

Av det jag har sett är kameran riktigt bra, snabbt autofokus, skarpa bilder och vid filmning märker man att den optiska bildstabiliseringen gör vad den ska.
G2 Logo

Blyertstext på spanska

En av mina katter

Ännu mer text

Skärm
Direkt när jag slog på telefonen så slogs jag av skärpan och färgerna, det märks helt klart att det är en IPS-skärm. Perfekt för att titta på bilder, filmer och spel. Tack vare att knapparna har gått från fysiska till mjukvaruknappar så försvinner mycket icke-skärm yta, det gör att skärmen känns större.

Interface (gränssnitt)
Gränssnittet är det enda negativa jag märkt än så länge med telefonen. Stundtals kan det kännas rörigt och klumpigt, detta vägs delvis upp av de många och snygga animationerna men det känns alldeles för förlegat. Ett renare gränssnitt vore mycket uppskattat. LG:s många inbyggda funktioner är väldigt användbara, KnockOn gör t ex att jag väldigt sällan använder strömbrytaren för att slå på skärmen.

Design och byggkvalitet
Trots baksidan av plast känns telefonen väldigt stadig i handen. Metallbandet längs sidan ger premiumkänslan som en telefon i G2:ans prisklass ska ha. Baksidan kan dock samla på sig en hel del fingeravtryck.
Den ovanliga placeringen av strömbrytare och volymknappar på baksidan passar perfekt med min hand, istället för att behöva sträcka sig över skärmen med fingrarna så är de lättillgängliga med pekfingret. Telefonen är ergonomisk att hålla i och förvånansvärt lätt att hålla med en hand.

Prestanda och batteri
Snapdragon 800 processorn levererar verkligen, alla spel och animationer flyter på felfritt. Laddningstiderna vid öppnande av appar m.m. är minimala. Jag kommer gå in mer i detalj med benchmarks och liknande inom kort. Batteritiden är underbar, efter en dags flitigt användande återstod en tredjedel. Laddningen känns tyvärr väldigt seg jämfört med min LG Optimus 2x (Dock rootad).

Framöver kommer jag gå in mer på detaljerna och lägga upp bilder, videos och texter så håll dig uppdaterad!

Specs

Operativsystem - Android Jelly Bean 4.2.2
Processor - Qualcomm Snapdragon 800 2.26 GHz Quad core
Vikt (inkl. batteri) - 143g
Batterikapacitet - 3000mAh
Skärm - 5,2", 1920x1080 IPS
Kamera (bak) - 13Mp med optisk bildstabilisering
RAM - 2Gb

Vill du läsa mer om telefonen kan du klicka på denna länk -> http://www.lgg2.se/

Unboxing och mer info

Nu har telefonen äntligen kommit, än har jag inte hunnit hålla på med den alltför mycket men det kommer komma upp en hel del material de kommande dagarna. Följ mig på alla möjliga ställen (länkar längst ner) om du vill hålla dig uppdaterad.


                                          Unboxing av telefonen.

Det kommer komma en detaljerad text om mitt första intryck snart men redan nu kan jag säga att den är en högpresterande maskin i ett härligt format.

Vill du läsa mer om telefonen kan du klicka på denna länk -> http://www.lgg2.se/